O le a le eseesega i le va o le lipstick ma le lip balm?

Lipsticks ma laugutu pulumu e matua ese lava i tulaga o le faaaogaina o metotia, fua faatatau,faiga gaosiga, ma le evolusione fa'asolopito.

icoMuamua, sei o tatou talanoa e uiga i le eseesega autu i le va o le lipstick ma le lipstick.

O le galuega autu a le lipstick o le susu, ma e mafai foi ona faia se vaega puipuia.E masani lava, o le lipstick o le a faʻaaogaina pe a faʻamago laugutu.E mafai foʻi ona faʻaogaina le lipstick i le moe, ma o le a sili atu le faʻafefe o le aʻafiaga nai lo le aso.Ae ui i lea, e iai foʻi lipsticks lanu.E i ai le aafiaga o le susulu lanu laugutu, ae o le aafiaga e le o manino e pei o le lipstick.

O le galuega autu a le lipstick o le suia lea o le lanu laugutu, ma o le mea moni o loʻo i ai foi se aafiaga faʻasusu.Ae ui i lea, e le lelei e pei o le lipstick, o lea e faʻaaoga ai e nisi tagata le lipstick e fai ma faʻamuamua aʻo leʻi faʻaogaina le lipstick.

talafou1 (2)
talafou1 (1)

icoSei o tatou talanoa e uiga i le eseesega i le va o le fua o le lipstick ma laugutu pulumu.
Ina ia mafai ona maua se aafiaga sili atu moisturizing, laugutu balms e masani ona faaaoga suauu suauu, faapea foi petroleum jelly, waxes, ma isi. O lea o le a foliga gaʻo pe a faʻaoga i laugutu.
O mea o loʻo i totonu o le lipstick e faʻaopoopoina ai mea manogi ma mea manogi i le faʻavae waxy o le lipstick.O le mea'ai e fai si malo ma mago nai lo le laugutu.E le gata e mafai ona suia le lanu o laugutu, ae faia foi laugutu ma le manogi.

talafou2 (1)
talafou2 (2)

icoE tusa ai ma le faagasologa o le gaosiga o le lipstick ma le lip balm, GIENICOS e tele sona tala.Aua tatou te lelei i le gaosigamasini lipstickmamasini laugutui le taim lava lena.

icoO le a la le tala faʻasolopito o le lipstick ma le lip balm?
Sei o tatou talanoa muamua e uiga i le lipstick.I le 3500 TLM, na amata ai e tagata ona faʻaaogaina ni minerale lanu ma fugalaʻau toto i luga o alafau ma laugutu e ausia ai le faʻamoemoe o le matagofie, muamua le Sumerians, ona sosoo ai lea ma Aikupito, Suria, Papelonia, Peresia, Eleni ma Roma. fafie lanu fagu, fualaau faisua ma le faʻafefiloi o pulu ma gaʻo.Mo laugutu matagofie, e tusa ai ma faamaumauga o talafaasolopito, i le 1895, Farani sa i ai se lipstick mumu e taʻua o Pomad en Baton o loʻo i ai le tallow ma le beeswax.I lena taimi, o lipsticks e sua pe kulimi, ma sa teuina i pusa.E masani lava o le cochineal, o se vaifofo alkaline o le carmine.I le fa'ai'uga o le seneturi lona 19, na fa'atupu ai le vali fa'aletino ma soso'o ai ma eosin (tetrabromofluorescein) pe tusa o le 1915-1920.Ma i le 1929, na faʻaalia ai le pusa lipstick faʻapipiʻi, amata le faʻaonaponei o le lipstick formula ma le gaosiga.

Sei o tatou talanoa e uiga i le talafaasolopito o le evolusione o laugutu pulupulu. Talafaasolopito o laugutu pulupulu I le amataga o Aikupito anamua, Eleni ma Roma, ua uma ona faaaoga e tamaitai ni minerale mumu po o laau toto i luga o latou alafau ma laugutu e ausia ai le matagofie.I Saina, i le amataga o le vaitaimi o Malo e Tolu, na faamatalaina ai e le tusitala o Cao Zhi le matagofie o tamaitai i lana "Luo Shen Fu" ma le fuaitau "E susulu laugutu Dan i fafo, o nifo paʻepaʻe e fou i totonu...".E ala i le Tang Dynasty, na iloa e fafine le faʻaogaina o lanu faʻalenatura e faʻamatagofie ai o latou laugutu.

A o leʻi amataina le senituri lona 20, e masani ona fefiloi e tagata le kukama mama ma le sua o le rosa e fai ai ni lipsticks sūsū pe kulimi, lea sa teu i atigipusa mo le faʻaaogaina mulimuli ane, ae o le faʻaaogaina ma le faʻasaoina e le o faigofie e pei o le taimi nei.Seʻia oʻo i le 1917, o le lipstick na faia i le suauu ma le gaʻo i se foliga cylindrical ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi sa maua, ma sa matua lauiloa ona sa faigofie tele ona faʻaoga ma teuina.I le 1938, o laugutu laugutu na faia i lauulu marten na avea ma lauiloa, lea e mafai ona faʻamalamalama manino laugutu ma faʻamaonia ai le atoaga o laugutu.

E i ai ni au fesili e uiga i lipsticks ma laugutu pulumu?Faʻafeiloaʻi e tuʻu se feʻau i luga o la matou upega tafaʻilagi.
E mafai fo'i ona e fa'afeso'ota'i mai i fa'amatalaga fa'afeso'ota'i nei.
O le a matou faia se faasalalauga tuusao i luga o le youtube i vaiaso uma.E mafai ona e lesitala i le matou youtube account, fegalegaleai ma le matou taula ma fai fesili, ma tuʻu se feʻau i le potu faʻasalalauga ola.

Youtube auala:https://www.youtube.com/@YOYOCOSMETICMACHINE
Imeli: sales05@genie-mail.net
Whatsapp:86 13482060127


Taimi meli: Tes-06-2022